A.Vogel Blog

Taal/Langue

0 artikelen in winkelwagentje

 

A.Vogel blog – natuurlijk & gezond

Maak je eten pittig met de juiste kruiden

door Marina Cluysen, op 27 augustus 2015, Kruiden en planten
kruiden

Wil je gerechten op tafel zetten die goed afsmaken? Dan zijn kruiden een must. Zowel verse kruiden als de gedroogde varianten geven extra veel smaak aan je gerecht. Bovendien zijn het gezonde smaakmakers.

Onmisbare kruiden in de keuken

Peper en zout zijn essentieel in je keuken. Hiermee kun je elk gerecht afkruiden. Vervang daarbij zout eens door Herbamare original of Herbamare natriumarm. Deze twee soorten glutenvrij kruidenzout zijn gemaakt van verse groenten en kruiden en zijn een 100% natuurlijke smaakmaker. Daarnaast kun je ook currypoeder of kippenkruiden gebruiken voor extra smaak. Let wel op voor het hoge zoutgehalte in kant-en-klare kruidenmixen.

Gebruik verse kruiden

Koop verse kruiden of haal ze uit je kruidentuin. Ze geven een extra toets aan je gerecht, smaken verrukkelijk en hebben een positieve invloed op je gezondheid. We hebben er enkele geselecteerd.

Oregano of palingkruid

Oregano kun je zowel vers als in gedroogde vorm gebruiken. Het wordt vooral gebruikt in de Italiaanse en Griekse keuken. Voeg het bijvoorbeeld toe aan je spaghettisaus, pastagerechten of salades.

Tijm

Ook tijm kun je zowel vers als in gedroogde vorm gebruiken. Het is ideaal bij groenten, vis, vlees en in sauzen. Daarnaast is het goed voor je gezondheid, want het bevat thymol, een stof die goed is voor de luchtwegen.

Dragon

Dragon kun je vers uit je kruidentuin halen of in gedroogde vorm kopen. De verse blaadjes hebben echter een fijnere smaak. Dit kruid wordt meestal gebruikt in béarnaise, vinaigrettes en mosterd.

Rozemarijn

Rozemarijn geeft een heerlijke toets aan je gerechten. Door de sterke smaak past het vooral bij rood vlees, maar het is ook ideaal om andere vlees-, vis- en groentegerechten op smaak te brengen. Je kunt dit kruid perfect laten meebakken of -koken.

Kruiden

Bieslook

Op zoek naar een kruid voor in frisse salades? Dan is bieslook perfect. Het bevordert bovendien de eetlust en de spijsvertering en werkt vochtafdrijvend. Droog, kook of bak bieslook niet, want dan verliest het zijn smaak.

Basilicum

Basilicum kook je het best niet, want anders verliest het zijn smaak. Het is ideaal om aan pastagerechten, salades en tomaatgerechten toe te voegen. Basilicum vormt ook de basis van pesto.

kruiden

Jouw reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een *

More in Kruiden en planten
Geneeskrachtige planten
Welke geneeskrachtige planten kies je het best?

Planten geven je tuin niet alleen een mooie uitstraling, sommige planten hebben ook een positieve invloed op je lichaam.

Close