Droge ogen

Hooikoorts bij kinderen

Wat zijn de symptomen en hoe kan je deze het best behandelen


Marina Cluysen

Wat is hooikoorts?

Hooikoorts is een allergische reactie op stuifmeel van grassen, planten of bomen. Als je allergisch bent voor pollen en deze inademt, raakt je afweersysteem van slag. Hooikoorts kan geen kwaad, maar het is niet fijn. Hélaas is hooikoorts niet te genezen, net zoals andere allergieën. Maar je kan wel voorzorgsmaatregelen nemen om hooikoorts te voorkomen en te verminderen.

De symptomen van hooikoorts bij kinderen herkennen?

Vaak lijkt hooikoorts op een langdurige verkoudheid. Het best herken je hooikoorts aan een loopneus of een verstopte neus. Andere symptomen van hooikoorts zijn jeukende ogen, een brandend gevoel in neus en ogen en veelvuldig niezen. Als een peuter klaagt van jeuk aan de ogen ga je best langs bij de huisarts. Hij doet dan een allergietest. Na zo’n test weet je exact voor wat soort pollen je kind allergisch is.

Hoe kan je hooikoorts bij kinderen best behandelen?

Hooikoorts is niet te genezen, maar je kan proberen het contact met stuifmeel zoveel mogelijk te vermijden. Dit kan je doen door:

  • op warme, winderige dagen deuren en ramen dicht te houden. Je kan kamers best ’s morgens verluchten, dan is het nog vochtig buiten;
  • hang je was tijdens de bloeiperiode niet buiten, anders vangen je kleren en beddengoed pollen op en dit zorgt voor irritatie;
  • zorg dat je kind zo weinig mogelijk in de ogen wrijft. Dit maakt het alleen maar erger;
  • als jullie naar buiten gaan, kan een kind met hooikoorts best een zonnebril dragen. Zo scherm je de ogen af van stuifmeel;
  • als je een uitstap plant, zorg voor een uitstap naar de stad. Vermijd zoveel mogelijk de vrije natuur. Ga bijvoorbeeld op vakantie aan zee, hier zijn veel minder pollen in de lucht.

Bij last van hooikoorts kan je ook medicijnen innemen die de symptomen verminderen. Pollinosan is een natuurlijk middel dat snel en effectief werkt tegen hooikoorts. Je kan het preventief op voorhand innemen of bij plotse klachten. Doordat Pollinosan 100% natuurlijk is, kan je het langdurig gebruiken, bovendien maakt het u niet moe. Er bestaat ook een Pollinosan neusspray. Deze gebruik je best als het stuifmeel in de lucht zweeft. De spray geeft een directe verlichting en is mild voor het neusslijmvlies.

Meer lezen over droge ogen of hooikoorts

Hooikoorts

Pollinosan Hooikoorts Oogdruppels DSFL

10ml

€ 13,49

Meer weten

Pollinosan Hooikoorts Oogdruppels

Voor de behandeling van rode, branderige en jeukende ogen door hooikoorts.
Meer weten

Zeer droge of geirriteerde ogen

Oogdruppels Extra intensief DSFL

10ml

€ 15,49

Meer weten

Oogdruppels Extra Intensief

Helpt snel bij zeer droge, branderige of vermoeide ogen. Handig te doseren.
Meer weten

Laatste wijziging op deze pagina: 23-06-2020

Meld je nu aan! Gratis nieuwsbrieven en specials van A.Vogel

Inspiratie voor een gezond leven!

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met handige tips voor een gezonde lifestyle

tip

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met handige tips voor een gezonde lifestyle

Ik schrijf me in >