Gezonde voeding

Gezonde lunch recepten voor op het werk!


Marina Cluysen

Kaas, hesp, choco, confituur, boter, paté, salami, américain, krabsalade, kip curry, kipfilet, … en ga zo maar door. Toegegeven: opties genoeg als je je boterhammen wilt beleggen. Helaas zijn de meeste opties niet zo gezond. En vaak kies je steeds weer voor hetzelfde beleg. Makkelijk toch: ’s ochtends 3 sneetjes brood met kaas, ’s middags 3 sneetjes met hesp.

Ben jij je doorsnee boterhammetjes ook zo beu ’s middags? Dan zijn deze gezonde lunch recepten net wat je zoekt. Niet alleen lekker en gezond, maar ook nog eens snel klaar en makkelijk mee te nemen naar je werk. Vanaf nu heb je geen enkel excuus meer om steeds opnieuw voor hetzelfde middagmaal te kiezen!

Gezonde lunch recepten

Als je het gewoon bent om ’s middags steeds boterhammen te eten, zal het waarschijnlijk wel een kleine inspanning van je vergen om hier verandering in te brengen. Zeker de eerste week vraagt het best wel wat planning en inzet. Maar zodra je die week achter de rug hebt, ben je vertrokken! Deze 3 tips maken het je wat gemakkelijker:

In de winkel

Wie ’s middags boterhammen eet, moet doorgaans niet al te vaak naar de winkel: enkel voor het avondeten moet je misschien wat extra inkopen doen, maar verder kom je met 1 zak brood en een resem beleg best wel een eind vooruit. Als je gaat voor gezonde lunchgerechten, moet je op voorhand iets langer nadenken voor je de winkel binnenstapt: wat ga je allemaal maken? Kan je dat op je werk verder klaarmaken/opwarmen/koel houden/… Wat heb je allemaal nodig? Hoe lang moeten de ingrediënten goed blijven? Kan je die sla wel een week vers houden?

De eerste keer doe je er waarschijnlijk wel een tijdje over om alles goed uit te kienen, maar als je het eenmaal onder de knie hebt, kan je zelfs zonder lijstje de winkel binnenstappen en uit je hoofd een gezond en praktisch weekmenu samenstellen!

Kook slim

Gezonde-lunch-recepten-slim-koken

Als je eenmaal weet wat je wilt maken, is het slim om in grote porties te ‘koken’. Maak je een maaltijdsalade voor de volgende dag? Waarom maak je hem dan niet ook al voor de dag erna? Niets mis mee om twee dagen na elkaar hetzelfde te eten en het bespaart je veel tijd!

Maak je soep voor woensdag? Kook ineens voldoende zodat je ook enkele porties in de diepvries kan bewaren. Zo kan je de komende weken nog de vruchten plukken van je arbeid!

Bereid je voor

Je weet wat je morgen gaat eten en je hebt alle ingrediënten gemaakt. Denk nu ook eens goed na over de voorbereiding. Zijn er dingen die je nu al kan doen? Misschien kan je de dressing thuis al maken en in een potje meenemen? Of je kan de tomaten reeds snijden, de komkommer al schillen, … Als je er even over nadenkt, zal je merken dat je thuis al veel kan voorbereiden voor de lunch van de volgende dag. En dat is altijd mooi meegenomen :).

5 gezonde lunch recepten

Gezonde lunch recepten - Bloemkoolcurry

Deze hartige vegetarische maaltijd kan je perfect de avond ervoor klaarmaken. Hij wordt op smaak gebracht met een door de Indiase keuken geïnspireerde kruidencombo, waardoor je keuken ongelooflijk lekker ruikt! Het is eenvoudig te maken, lekker en gezond - wat wil je nog meer!?

Gezonde lunch recepten - Broccotini-salad

Een salade is lekker en gezond... Maar steeds hetzelfde slaatje wordt algauw saai. Deze originele variant is super ter afwisseling! De voorbereiding kan je thuis doen. Op het werk moet je dus alleen nog maar lekker smullen :).

Gezonde lunch recepten - Courgettesoep

De courgette is caloriearm en bevat een hoog gehalte aan mineralen en oligo-elementen. Ze past bijzonder goed in het dieet van mensen die hun gewicht onder controle willen houden. Maak deze soep de avond ervoor en vries enkele porties in.

Gezonde lunch recepten - Sweet-frittata

Lekker, licht en gezond lunchreceptje! Verrassend eenvoudig én makkelijk mee te nemen naar je werk! Maak hem in dat geval de avond ervoor en warm hem kort op in de microgolfoven.

Gezonde lunch recepten - quinoa-avocado-salade

Quinoa (spreek uit: ‘kienwa’) is bezig aan een heuse opmars en met goede reden! Deze kleine superfood zit boordevol eiwitten, waardoor het een goede optie is voor vegetariërs of voor mensen die manieren zoeken om meer eiwitten te eten. Het is een leuke vervanger voor pasta en rijst. Dankzij de combinatie van eiwitten met de gezonde vetten uit avocado is dit lichte lunchrecept toch erg verzadigend waardoor je geen last krijgt van hongertjes tussendoor!

Meer tips om gezond te eten

Dieet kruidenzout

Packshot Herbamare Natriumarm Dieetzout

125g

€ 4,59

Meer weten

Herbamare Natriumarm

Natriumarm dieetzout met 14 verschillende verse biologisch geteelde groenten, tuinkruiden en …
Meer weten

Pittige kruidenzout

Packshot Herbamare Spicy 250g

250g

€ 5,15

Meer weten

Herbamare Spicy

Heerlijk kruidenzout met chilipeper voor al je gerechten die een pittige toets verdienen. 100% …
Meer weten

Laatste wijziging op deze pagina: 27-07-2020

Meld je nu aan! Gratis nieuwsbrieven en specials van A.Vogel

Inspiratie voor een gezond leven!

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met handige tips voor een gezonde lifestyle

tip

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met handige tips voor een gezonde lifestyle

Ik schrijf me in >