Gezonde voeding

Geneeskrachtige kruiden kweken in je eigen kruidentuintje


Marina Cluysen

Geneeskrachtige kruiden als natuurlijk geneesmiddel

Kruiden worden al eeuwenlang als geneesmiddel gebruikt, en met succes. Het zijn immers natuurlijke middelen die je meteen van je klachten af helpen. Zo bevordert hop bijvoorbeeld de nachtrust, zonder dat het verslavend werkt. Paardenkastanje verlicht dan weer zware en vermoeide benen, terwijl Arnica Montana (valkruid) je spieren en gewrichten soepel houdt.

Je gezondheid ondersteunen met kruiden

Wil je graag je gezondheid ondersteunen met natuurlijke middelen? Dan is A. Vogel iets voor jou!  Maar ook zelf kan je heel wat doen. Deze kruiden zijn heel gemakkelijk zelf te kweken in je eigen kruidentuintje, en bovendien gezond en geneeskrachtig!

Koriander

Dit kruid wordt vaak gebruikt in Oosterse gerechten. Maar het heeft heel wat meer te bieden dan alleen maar een lekkere smaak. Koriander is immers goed tegen buikkrampen, winderigheid en een moeilijke vertering. Het helpt ook om maagzweren en te veel aan maagzuur te voorkomen.

Basilicum

Basilicum kennen we dan weer uit de Italiaanse keuken. Dit geneeskrachtige kruid ontsmet het darmstelsel en werkt pijnstillend wanneer je last hebt van buik- of darmkrampen. Op voorwaarde natuurlijk dat je geen pizza Margherita bij je basilicum eet!

Citroenmelisse

Last van stress, hoofdpijn en spanningen? Dan biedt citroenmelisse misschien wel een uitweg. Dit kruid is heel gemakkelijk om te kweken; ook in de tuin. Citroenmelisse heeft een frisse, citroenachtige smaak. Je kan er heel eenvoudig thee of limonade van maken, zodat je stress als sneeuw voor de zon verdwijnt!

Tijm

Tijm werd al in de middeleeuwen gebruikt als geneeskrachtig kruid. Het helpt bij verkoudheden en remt de hoest. Het heeft ook een positieve werking op de luchtwegen. Daarnaast kan tijm er ook voor zorgen dat je immuunsysteem beter werkt waardoor je minder last hebt van allergieën.

Kruiden kweken in een kruidentuintje

Helemaal gewonnen voor deze geneeskrachtige, lekkere en gemakkelijk te kweken kruiden? Plant ze dan zelf in je eigen kruidentuintje. Een kruidentuin kan je aanleggen in de tuin in volle grond. Hou er dan wel rekening mee dat de meeste kruiden de winter niet zullen overleven. Een oplossing is je kruidentuintje aanleggen in een kweekbak: dankzij het glas is de temperatuur in de bak hoger, wat beter is voor de kruiden.

Wie geen tuin heeft kan natuurlijk ook gewoon enkele gezonde of geneeskrachtige kruiden kweken in huis. Plant ze in dat geval gewoon in bloempotjes en geef meteen ook een natuurlijke toets aan je keuken of interieur!

Meer tips om gezond te eten

Kruidenzout

Packshot Herbamare Original 250g

500g

€ 6,69

Meer weten

Herbamare Original

Heerlijk, glutenvrij kruidenzout met zeezout, bereid met verse groenten en kruiden. 100% natuurlijk!
Meer weten

Pittige kruidenzout

Packshot Herbamare Spicy 250g

250g

€ 5,15

Meer weten

Herbamare Spicy

Heerlijk kruidenzout met chilipeper voor al je gerechten die een pittige toets verdienen. 100% …
Meer weten

Laatste wijziging op deze pagina: 27-07-2020

Meld je nu aan! Gratis nieuwsbrieven en specials van A.Vogel

Inspiratie voor een gezond leven!

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met handige tips voor een gezonde lifestyle

tip

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met handige tips voor een gezonde lifestyle

Ik schrijf me in >