A.Vogel Blog

Taal/Langue

0 artikelen in winkelwagentje

 

A.Vogel blog – natuurlijk & gezond

Een snelle behandeling voor aambeien tijdens de zwangerschap

door Marina Cluysen, op 13 maart 2014, Aambeien
Een snelle behandeling voor aambeien tijdens de zwangerschap

Veel vrouwen krijgen tijdens hun zwangerschap last van allerlei kwaaltjes. Ook aambeien komen frequent voor bij zwangere vrouwen. Gelukkig zijn er manieren om snel van dit vervelende en pijnlijke probleem verlost te raken, zodat je volop van je zwangerschap kan genieten!

Wat zijn aambeien?

Aambeien zijn gezwollen (uitgezakte) bloedvaten ter hoogte van de sluitspieren van de anus. Iedereen heeft aambeien: zwellichamen om de anus lucht- en lekdicht af te sluiten. Wanneer het normale aambeiweefsel zodanig gezwollen en geïrriteerd is dat het klachten veroorzaakt, spreken we van aambeien zoals we die in de volksmond kennen.

Waarom heb ik last van aambeien tijdens mijn zwangerschap?

Het is heel normaal om tijdens je zwangerschap last te hebben van aambeien. Wanneer je baby in je buik groeit, oefent hij of zij namelijk druk uit op je ingewanden, inclusief het uiteinde van je darmen. Daarnaast spelen ook de hormonale veranderingen tijdens de zwangerschap een rol bij de ontwikkeling van aambeien. Ze kunnen er voor zorgen dat je aderen opzwellen. Hierdoor krijgt naar schatting 70% van de zwangere vrouwen last van aambeien tijdens het tweede deel van de zwangerschap.

Na de geboorte kan je last krijgen van aambeien doordat je aders onder zware druk stonden tijdens de bevalling. Er is echter goed nieuws: zwangerschapsaambeien verdwijnen meestal vanzelf enkele weken na de geboorte van je baby.

Maandenlang met dit vervelende probleem rondlopen is geen pretje. Het is dan ook aangeraden om je aambeien te behandelen. Zo wordt je zwangerschap veel aangenamer!

Een natuurlijke behandeling voor aambeien tijdens de zwangerschap

Er bestaan twee soorten aambeien: inwendige en uitwendige aambeien. Voor elk type bestaat er dan ook een aangepaste behandeling.

  • HemoClin aambeiengel is geschikt voor de behandeling van inwendige aambeien. Het verlicht onmiddellijk symptomen zoals jeuk, irritatie en een branderig gevoel. De gel is eenvoudig en hygiënisch aan te brengen.
  • HemoClin aambeienspray biedt doeltreffend hulp bij uitwendige aambeien. Deze spray bevat een natuurlijke blokker die schadelijke organismen neutraliseert, natuurlijke processen ondersteunt en de huid kalmeert.

Deze producten zijn 100% natuurlijk. Je kan ze dus zonder zorgen gebruiken om aambeien tijdens je zwangerschap te behandelen. Zowel de aambeiengel als de –spray werden ontwikkeld met extracten van de aloë barbadensis plant en zijn dus geen geneesmiddel. Daarom zijn ze volkomen veilig om te gebruiken tijdens de zwangerschap en bovendien zeer effectief!

Handige tips tegen aambeien

Natuurlijk is voorkomen beter dan genezen! Wie het risico op aambeien tijdens haar zwangerschap wil verkleinen, houdt zich best aan de volgende richtlijnen:

  • Zorg voor een goede toilethouding

Jouw reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn aangegeven met een *

More in Aambeien
Hoe aambeien behandelen
Hoe aambeien behandelen? Alle middeltjes opgelijst

Aambeien komen vaker voor dan je denkt. Aangezien aambeien een onderwerp is waar niemand graag over spreekt, lijden veel mensen...

Close