Gezonde voeding

Bambu: een natuurlijke, cafeïnevrije koffievervanger


Marina Cluysen

Koffie, is het wel gezond?

Over koffie zijn al tal van wetenschappelijke studies uitgevoerd. Sommige studies verheerlijken de heilzame krachten van koffie. Zo zou koffie een stimulans vormen voor de spijsvertering, sportprestaties en het concentratievermogen verbeteren en beschermend werken tegen jicht. Andere studies focussen dan weer op de negatieve impact van het zwarte drankje. Volgens sommigen zou koffie namelijk een vochtafdrijvend effect hebben, hart- en vaatziekten veroorzaken en aanleiding geven tot een hoge bloeddruk of een hoge cholesterol. Deze schadelijke effecten zijn echter niet bewezen.

Feit is wel dat de cafeïne in koffie verslavend kan werken en dat je door de cafeïne minder goed kan inslapen. Daarom kan het nooit kwaad om over te schakelen op natuurlijke koffievervangers.

Instant koffievervanger: Bambu

Voor wie geen koffie wil drinken, bestaan heel wat alternatieven. In Europa bestaat er namelijk al een lange traditie van het branden van wortels, kruiden, granen en vruchten om dezelfde, pittige smaak van koffie te krijgen. Zo namen de troepen van Napoleon de cichoreiwortels mee tijdens hun veldtochten. De komst van de koffieboon verdrong de cichoreiwortels, die enkel nog als smaakversterker gebruikt werd in oorlogstijd. Maar tegenwoordig hebben veel koffievervangers de cichoreiwortel als basis. Van cichorei is bewezen dat het de spijsvertering bevordert en maagversterkend werkt.

 Ook Bambu van A.Vogel is een 100% natuurlijke koffievervanger, gemaakt van cichorei, Turkse vijgen, tarwe, gemoute gerst en Griekse eikels. Zo drink je een lekker en gezond kopje koffie, en zal je geen problemen ondervinden met inslapen.

Bambu koffievervanger maken is heel gemakkelijk: je lost een koffielepel Bambu op in een kopje kokend water. Ook met melk is Bambu heerlijk! Ontdek nog meer recepten in ons Bambu Receptenboekje.

Meer tips om gezond te eten

Koffievervanger

Packshot Bambu 100g

200g

€ 7,69

Meer weten

Bambu

100% natuurlijke, cafeïnevrije koffievervanger gemaakt van cichorei, Turkse vijgen, tarwe, gemoute …
Meer weten

Laatste wijziging op deze pagina: 24-07-2020

Meld je nu aan! Gratis nieuwsbrieven en specials van A.Vogel

Inspiratie voor een gezond leven!

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met handige tips voor een gezonde lifestyle

tip

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met handige tips voor een gezonde lifestyle

Ik schrijf me in >