Neus

Adem vrij en voorkom een neusspray verslaving

Dankzij Cinuforce neusspray + menthol


Marina Cluysen

Hoe loop je een neusspray verslaving op?

Nagenoeg alle chemische neussprays bevatten Xylometazoline, een stof die bij het sprayen op het neusslijmvlies terecht komt. Deze stof zorgt ervoor dat de bloedvaten in je neusslijmvlies samengeknepen worden, waardoor het neusslijmvlies dunner wordt en je gemakkelijker door je neus kan ademen.

Een neusspray verslaving kan optreden als je een neusspray te lang (langer dan een week) gebruikt. Je bloedvaten zullen dan op een bepaald moment verder open gaan staan, waardoor het neusslijmvlies telkens dikker wordt wanneer je geen neusspray gebruikt.

Je bent verslaafd aan neusspray als je nooit van huis gaat zonder een flesje neusspray mee te nemen. Mensen die verslaafd zijn aan neusspray kunnen ook niet gaan slapen zonder te sprayen.

Hoe afkicken van een neusspray verslaving?

Hoewel een neusspray verslaving gek klinkt, is het wel degelijk moeilijk om van zo’n verslaving af te kicken. Je kan op drie manieren proberen om je neusspray verslaving te stoppen:

Een eerste manier is de moeilijkste, namelijk meteen stoppen met neusspray te gebruiken. Dit is de moeilijkste manier omdat je dan enkele dagen met een verstopte neus zal rondlopen en moeilijk zal kunnen slapen. Na enkele dagen zou dit weliswaar moeten verbeteren en zal je stilaan beter door je neus kunnen ademen.

Daarnaast kan je proberen om te stoppen met een neusspray te gebruiken voor één van beide neusgaten. Je zal merken dat het neusgat waarvoor je geen neusspray gebruikt, verstopt zit, maar je kan ademen door je andere neusgat. Wanneer het ene neusgat afgekickt is van de neusspray, kan je ook stoppen met neusspray gebruiken voor het andere neusgat.

Een derde methode om je neusspray verslaving te stoppen, is om de neusspray te verdunnen. Op die manier kan je een neusspray blijven gebruiken, maar door het te verdunnen, gebruik je steeds minder neusspray waardoor je uiteindelijk helemaal zal kunnen stoppen.

Natuurlijke neusspray heeft geen verslavende werking

Dankzij de 100% natuurlijke Cinuforce neusspray + menthol kan je weer vrij ademhalen door je neus. Deze natuurlijke neusspray heeft bovendien geen verslavende werking en kan dus zonder problemen gedurende een langere tijd gebruikt worden.

Infographic Neusspray 

Meer weten over neus, keel en hoest

NIEUW: Cinuforce forte + menthol

Cinuforce forte menthol neusspray neusverkoudheid DSSP

20ml

€ 9,99

Meer weten

Cinuforce neusspray forte + menthol

Verhelpt snel een verstopte neus. Laat het neusslijmvlies slinken. Zonder verslavende werking!
Meer weten

Anderen kochten ook

Cinuforce neusspray droge neusslijmvlies DSSP

15ml

€ 9,59

Meer weten

Cinuforce Droge neus

Bij droog neusslijmvlies en korstjes. Bevat bevochtigende en verzachtende ingrediënten die het …
Meer weten

Laatste wijziging op deze pagina: 12-02-2020

Meld je nu aan! Gratis nieuwsbrieven en specials van A.Vogel

Inspiratie voor een gezond leven!

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met handige tips voor een gezonde lifestyle

tip

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met handige tips voor een gezonde lifestyle

Ik schrijf me in >