Huid

Dankzij deze 5 tips geen droog gezicht tijdens de kille winterkoude


Marina Cluysen

Wat zijn de oorzaken van een droog gezicht?

Een droog gezicht is, naast het koude winterweer, ook het gevolg van externe factoren zoals uitlaatgassen. Daarnaast wijst een droge huid in je gezicht op een tekort aan vocht, vet of vitaminen A en B. Het gebruik van make-up en bepaalde medicijnen kan dit zelfs nog verergeren. Hebben je familieleden hier ook last van? Dan is je droge huid waarschijnlijk genetisch bepaald.

Maak komaf met je droge huid

Tip 1: Reinig je gezicht

Gezichtsverzorging begint bij het reinigen van je gezicht. Haal elke avond voor het slapengaan al de make-up van je gezicht. Gebruik ook elke ochtend een reinigingsproduct. Een goede reiniging is zowel ‘s morgens als ’s avonds essentieel, aangezien je hiermee de onzuiverheden weghaalt. Bovendien neemt je gezicht hierna een hydraterende crème beter op.

Tip 2: Gebruik een dagcrème

Een dagcrème kan je niet wegdenken uit je dagelijkse ochtendritueel. Door de extra vetzuren bevordert het de aanmaak van nieuwe huidcellen. Daarnaast herstelt het de vochtbalans in je gezicht, waardoor je gezicht er al onmiddellijk een stuk gezonder uitziet. Deze crème beschermt je huid ook tegen invloeden van buitenaf. Gebruik ook ’s avonds een nachtcrème zodat je huid extra voeding en rust krijgt om te herstellen.

Tip 3: Koop producten speciaal voor een droge huid

Kies voor een dagcrème die speciaal bestemd is voor een droge huid. Een voedende of hydraterende crème zijn hier ideaal voor. Een droge huid is vaak gevoelig. Kies daarom voor een dagcrème die geen parfum, alcohol of zeep bevat en die hypoallergeen is.

Tip 4: Verminder externe factoren

Probeer niet in de zon te zitten zonder je gezicht te beschermen met een laagje zonnecrème. Vermijd ook airconditioning zoveel mogelijk, aangezien het je huid uitdroogt. Dit geldt ook voor droge lucht door een verwarming die te hoog staat.

Tip 5: Vermijd het gebruik van zeep

Je gezicht reinigen met zeep is geen goed idee. Zeep droogt je huid namelijk nog meer uit. Vermijd ook het gebruik van heet water. Reinig je gezicht dus met lauw water en, zoals je in tip 3 las, een reinigingsproduct. 

Meer lezen over de huid

Droge en ruwe huid

Crème Bioforce bij droge huid DSTU

30ml

€ 10,19

Meer weten

Crème Bioforce

Natuurlijke, vette crème op basis van wolvet die helpt bij droge en ruwe huid.
Meer weten

Laatste wijziging op deze pagina: 19-04-2022

Meld je nu aan! Gratis nieuwsbrieven en specials van A.Vogel

Inspiratie voor een gezond leven!

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met handige tips voor een gezonde lifestyle

tip

Ontvang elke maand onze nieuwsbrief met handige tips voor een gezonde lifestyle

Ik schrijf me in >